Kuş Atlası Ankara Buluşması

Kuş Atlası bölge toplantılarının sonuncusu için geçen hafta Ankaralı kuş gözlemcilerle Doğa Araştırmaları Derneği’nde bir araya geldik. Ankara, Türkiye’de kuş gözlemcilerinin en yoğun toplandığı şehirlerden biri.

Barındırdığı yaklaşık 227 üreyen kuş türüyle, Ankara’nın kuş potansiyeli de oldukça yüksek ve dikkuyruk, küçük akbaba, kara akbaba, toy gibi kritik türler için önemli üreme alanlarına sahip.

Kuş Atlası Ankara buluşması Kuş Atlası ekibi ve kuş gözlemciler arasında interaktif bir toplantı şeklinde geçti. Toplantıda önce Kuş Atlası’nı ve arazi metololojisini anlatan sunumlar yapıldı. Daha sonra Ankara çevresinde eksik kalan Atlas kareleri, eksik kalan türler, 2017 rezervasyonları gibi konular konuşuldu. Ankara, barındırdığı kuş gözlemcisi sayısı bakımından ülkenin önde gelen şehirlerinden olmasına karşın henüz Ankara ve çevresindeki karelerin hiçbiri tamamlanmış değil. Bu nedenle 2017 yılı hedefleri toplantının önemli konuları arasındaydı.

Toplantının ikinci yarısında eBird kayıt girişi ve eBird veri tabanının sunduğu olanaklar üzerine küçük bir workshop gerçekleştirdik. Atlas karelerinde kullanılan UTM ve MGRS projeksiyonları anlatıldı, eBird’e uyumlu koordinat sistemlerinden ve alternatiflerinden söz edildi. Biz bu buluşmadan çok keyif aldık. Umuyoruz ki bölge toplantılaırının sonuncusu tüm katılımcılar için verimli ve keyifli geçmiştir.

Katılımcılar:

Ayse Baş
Başak Gülseren Baba
Burak Tatar
Cansu Özcan
Cenk Polat
Elif Deniz Ülker
Emre Egemen Satılmış
Gökçe Bozok
Güler Bozok
Itri Levent Erkol
İlker Özbahar
Kaan Özgencil
Kurthan Korutürk
Lütfi Berk Yılmaz
Murat Yıldız
Mustafa Berkay Şahin
Nur Özcan
Osman Erdem
Sait Baş
Seda Avı
Süleyman Ekşioğlu
Tayfun Sel
Tolunay Cankara